Låt oss hoppas på det bästa av Carolina Setterwall

Jag har läst Låt oss hoppas på det bästa av Carolina Setterwall. Saxat från Bonniers text om boken:

Den sista gången jag säger god natt till dig vet jag inte att det är sista gången jag gör det. Om jag hade vetat det hade jag förmodligen lagt mer energi i avskedet. I stället säger jag att jag tror att jag går och lägger mig hos Ivan snart. Du protesterar inte. Med blicken fäst vid din dator låter du mig gå och jag gör det, jag går, för allra sista gången går jag ifrån dig. Jag tror att vi ska ses i morgon bitti. Det gör vi inte. Vi ses aldrig mer.

En morgon finner Carolina sin man död i sängen. Hon blir ensam med deras lille son och tvingas till ett helt nytt liv, samtidigt som hon rannsakar det liv hon har haft. Låt oss hoppas på det bästa är en gastkramande uppgörelse, inte bara med döden utan också med livet: med kärleken och föräldraskapet och den moderna relationen och dess inneboende förväntningar.

Det var speciellt att läsa en bok av någon man känner, i alla fall lite grann. En bok vars författares blogg man redan har läst i flera år. Jag minns ju när jag läste att Aksel hade dött. Och när man dessutom på förhand vet vad som kommer att hända. Samtidigt vet man så väldigt lite om en annan person, men i den här boken berättar Carolina mycket. Det är modigt tycker jag.

Jag är så imponerad av den här debuten. Jag tycker Carolinas (känns konstigt att skriva ”författaren” här) historia är alldeles fantastiskt berättad. Och den rymmer så mycket mer än jag hade trott. Det är inte bara en bok om när personen du lever med plötsligt dör och den avgrundssorg som följer, utan en bok om både livet och döden, om kärlek och om alla de relationer vi har med andra människor, våra barn och inte minst oss själva. Jag uppskattade verkligen att läsa den här boken. Men den är jävligt tuff, utan att vara sentimental på något sätt. Jag grät ganska mycket i början. Och jag hade nog fortsatt gråta om jag ändå inte varit så pass förberedd på just vad som komma skulle.

Jag kände ganska ofta igen mig i den här boken, även om mitt liv och min relation ser helt annorlunda ut. Jag vet inte, men jag tror nästan alla kan känna igen sig någonstans eller i någon person i boken.

Jag tycker såklart verkligen att ni ska läsa den! Ni kan klicka hem den på Adlibris till exempel.

hoppas

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s