VOB!

Idag sitter jag hemma och jobbar med sällskap av Alva. Hon har varit förkyld hela veckan och i natt hostade hon så mycket att vi tyckte det vore taskigt att lämna henne på förskolan i morse och tempot där även om hon inte har feber. (Skrev ju för cirka en vecka sedan att jag nästan längtade efter vab och en heldag i pyjamas med film och popcorn eftersom vi inte vabbat en dag på två ÅR! Såå… grattis?) Hittills har jag hunnit klämma ur mig två pressmeddelanden, svarat på ett gäng mejl och påbörjat en kommunikationsplan. Det här med sjuka barn sammanfaller ju nämligen sällan med när har oceaner av tid att plötsligt vara bortkopplad från jobbet. Jag har även läst fyra böcker för Alva och stekt pannkakor till lunch. Klockan är bara 13.30 så jag är rätt imponerad faktiskt. Tack Steve för ipad.

Alva tittar mer än gärna på sin padda och Barnkanalen, spelar olika spel och sånt. I morse låg hon i sängen med den i två timmar medan jag jobbade i rummet bredvid. Lite jobbigt var det ska erkännas. Även fast det kändes som att hon inte hade energi för så mycket mer.  Finns ju en viss moralpanik i paddans vara eller icke vara i barns liv. Men nu är det så idag att det kommer bli iPad HELA dagen. EN dag när barnet är sjukt kan ju inte spela roll alls, tänker väl alla rimliga personer?

Men det som gör att jag tycker det känns lite jobbigt är att hon tittar på så mycket utan att vi vet vad hon ser? Även om det är Barnkanalen tycker jag det hade känts mycket bättre att sitta bredvid och kunna prata om och diskutera det hon ser. I alla fall när hon tittar mycket. Ofta väljer hon program för äldre barn och jag tror inte hon fattar så mycket av dem egentligen? (Håll dig till typ Bing eller nåt?) Även vissa tveksamma grejer som vapen har jag sett ibland. Vill liksom inte att min 3.5-åring ska veta vad en pistol är just yet. Just nu håller hon dock på med något väldigt simpelt memory ”var är kycklingen” osv som i alla fall känns helt ofarligt. Om än oerhört irriterande att lyssna på då varje djur, instrument, fordon gör ett ljud då de hittas. Stön. Men har valt att inte sätta på henne hörlurar just för att i alla fall ha lite koll. Släpper ni era barn fria framför Barnkanalen eller försöker ni titta med dem ibland?

img_4694

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s