Att deklarera och gratulera den 8 mars

skatteåterbäring

Japp. Sitter här och väntar och hoppas jag inte är en av dem som måste vänta till imorn innan jag får mitt besked.

Vad ska ni göra för er skatteåterbäring (om ni får någon)? Jag tänkte spara/investera hälften, lägga cirka en fjärdedel på ny säng, sänggavel och sängbord från Norrgavel (inredningsporr!) ihop med Jens dåra och använda några tusenlappar till vår- och sommargarderob. Lyxigt. Nog första året jag tänkt shoppa för delar av summan faktiskt. Kommer även ge en peng till välgörenhet men har inte riktigt bestämt mig för vad än. Tema kvinnor och barn är i alla fall givet. Jag vet inte hur mycket jag får tillbaka än men gissar på cirka samma som förra året då räntorna inte ändrats jättemycket. Men jag är alltså kvinna i Sverige år 2018 och det betyder att jag har jobb, karriär och egna pengar att göra vad jag vill med, rösträtt och nästan gratis förskola, som är superbra, till mitt barn. ”Tack mödrar det gjorde ni bra!” (Ni kan lyssna på musiken från Jösses flickor på Spotify).

I morse var jag inne på Ica en kortis. De planerade för att bjuda alla kvinnor på tårta. Jag kunde naturligtvis inte hålla mig utan höll en liten föreläsning om vad Internationella kvinnodagen egentligen handlar om och att lägre lön och mäns våld mot kvinnor inte är något att gratulera. Förslog att om de ville göra något kopplat till sin verksamhet så kunde de ju till exempel bjuda på mensskydd eller något. Tyvärr nappade chefen inte alls på den idén. Men han svarade att de var två män och två kvinnor i deras ledningsgrupp.

 

4 reaktioner på ”Att deklarera och gratulera den 8 mars

  1. Om jag får pengar tillbaka brukar jag alltid ha dem till sommarsemestern, så vi kan hyra ett hus någonstans eller hyra en bil och lyxa lite utan att det märks i varken plånbok eller sparkonto. Senaste åren har jag dock fått besked först på hösten då jag på mitt gamla jobb även var tvungen att deklarera i Norge då jag jobbade så mycket där och jobbet bestämt att vi skulle göra så. Mycket irriterande process, men bra för skatteåterbäringen visade det sig.

    1. Sådär har min bror det också (pilot). Men bra om det är positivt för återbäringen:) Vi har pratat om att hyra hus i Frankrike någon sommar men har så mkt hemmaprojekt jämt att vi inte kommit iväg. Men när det blir av kke ni kan ta hand om vårt hus och vår katt under tiden om ni skulle vara sugna:)

  2. Får du så mycket alltså?
    Vi sålde lägenhet förra året så ingen skatteåterbäring för oss i år. Vi måste slutföra sammanställningen av förbättringarna vi gjorde i lägenheten så att vi vet hur mycket avdrag vi kan (försöka) göra.

    Jag har för övrigt inte orkat engagera mig i kvinnodagen i år. Är bara så trött, på allt. Det är lite mycket nu. Så jag är glad att du och andra uppmärksammar dagen och sprider kunskap!

    1. Det är ok att vara trött! Vi hjälps åt:) Känner att jag borde göra mycket mer men tiden kommer när man inte är småbarnsförälder längre…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s