Avundsjuk på vab

Det är många som vabbar nu. Mitt flöde i sociala medier är fyllt av vabbande föräldrar och sjuka barn. Influensor och magsjukor. Alva är frisk och idag är det sista dagen av vabruari. Vi har inte vabbat under vabruari något år. Vi har faktiskt inte vabbat i år alls. Faktiskt inte under 2017 heller. Jag minns inte 2016 men högst någon enstaka vabdag. Alva är med andra ord en väldigt frisk unge och det är jag såklart jättetacksam för. Men alltså jag är avundsjuk på alla som vabbar! De får ju så himla mycket extra mystid med sina barn! Betald sådan! Fattar att jag säkert är knäpp och glorifierar vabbandet en hel del. Men vill också ligga under filt i soffan, kolla på Pippifilmer och äta glass. Bara en liten förkylning? En anledning att vara hemma och bara mysa.

Sedan Alva började förskola och liksom aldrig varit sjuk tänker jag att vi snart blir kompenserade. Att ju längre tid som går desto större är risken att hon drabbas av en allvarlig, livshotande sjukdom eller skada istället för en magsjuka. För att vi ska få vår beskärda del. Tänker på det alldeles för mycket.

Har fått frågor om hur vi hållit henne så frisk och har funderat. Men jag tror bara det är goda gener. Jag var heller aldrig sjuk när jag var barn. Många säger att hon måste bli sjuk, att det är bra att träna immunförsvaret. Alltså hennes immunförsvar verkar ju extremt vältränat? Hon har ju ändå gått på förskola i två år utan att smittas av allt som gått? Så just den biten är jag inte bekymrad över. Bara det där livshotande jag ej vill skriva namnet på.

Tror väl ändå att mycket tid utomhus och häng med djur håller en frisk? Och Alva suger på tummen. Läste nån studie att tummsugande barns immunförsvar är extremt på tårna jämfört med barn som suger på (ren) napp.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s