Rum utan män

Livet består ju av och blir som allra bäst (brukar jag i alla fall hävda) av kontraster. Efter jobbet igår åkte jag nämligen inte raka spåret hem till någon vattenläcka eller ens förskolehämtning. Jag mötte upp Jens på stan, tittade i lite butiker och svängde in på Nybrogatan 38. Jag ÄLSKAR det stället och har väl egentligen mest ätit frukost där men de har vansinnigt god mat även på kvällen. Jag åt omelett med färskost, svamp och spenat och det var liksom food porn. Hade jag använt uttrycket omnomnom hade jag skrivit det här.

Betraktade de övriga gästerna runt omkring oss. Restaurangen var proppfull och det var bara kvinnor där. Inte en man! Undrar varför? Fel meny för män? De har biff? Det var även roligt att alla såg prick likadana ut. Samma kläder, väskor, frisyrer, smink. En stilstudie i Östermalm. Tyckte jag stack ut något alldeles oerhört men det gjorde jag förmodligen egentligen inte så mycket.

Även personalen igår kväll bestod av enbart kvinnor. Och jag måste säga att det var oerhört behagligt utan män i lokalen. Det är nånting omedvetet som händer i mig. Det blir lugnare på något sätt. Jag sitter ju inte på restaurang och är rädd för bråk eller att någon ska tafsa på mig. (Speciellt inte med Jens mitt emot, sad but true). Nej jag vet inte alls vad det handlar om. Det känns bara som något djupt rotat att inte koppla av eller vara lika lugn med män i närheten som med bara kvinnor. Jag sitter inte på krogen med män och känner obehag. Inte i något sammanhang alls (utom på t-bana efter fotboll eller ensam på väg hem utomhus). Det är bara när deras totala frånvaro infinner sig som jag inser att känslan långt där inne är en annan. Jag tycker det är så skönt med rum utan män!Så skönt. Hade älskat att gå och simma och bada utan män på tal om det. Gå i baddräkt bland bara kvinnor. Men det får man ju inte säga i det här landet. Man får vara glad att man får vara ifred i omklädningsrummet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s