Föräldrar: Köp inte Borago

Hej alla föräldrar. Jag vill vara utfärda en varning mot ”Borago by CCS” mot mjölkskorv. Alltså herreguuuud vilken jävla produkt! A har haft skorv i hårbotten av och till sedan hon var liten. Har inte gjort något åt det, har tänkt att det försvinner väl av sig själv med tiden. Well, nu är vår lilla kotte tre år och skorven är (var…) kvar och förra veckan tänkte jag att det var dags att låta den ge vika för gott. Har läst om diverse huskurer med olivolja som man ska gnugga in och sedan kamma ut. Lät grisigt och jobbigt. Gick därför in på närmsta apotek och högg en tub Borago by CCS, den enda produkten mot skorv som fanns kvar på hyllan (fattar varför). Kollade ej jättenoga innehåll utan gav Jens tuben och sa smörj in detta tre gånger om dagen. Sen åkte jag bort några dagar.

När jag återvände hem på söndagen och öppnade ytterdörren slogs jag av en märklig lukt. Aldrig känt den hemma förut. Det luktade inte mat eller sopor eller kattlåda. Men väldigt funky. Härsket. Fränt. Kramade om Alva och nej, hela huvudet på det stackars barnet stank. Och håret såg ut som att någon hällt just en flaska olivolja över det. Kudden luktade. Lakanen. Hennes tre (!) kepsar hon använt under helgen. Hennes tröjor. Hennes ulljacka. (Min man har inget vidare luktsinne nej). Vi satte igång med att tvätta håret och slänga resten i maskinen. Kepsarna hällde jag ättika i. Lukten var överallt! Vi somnade och nästa morgon var lukten i huset bättre, utom i badrummet. Och det blev bara värre. Boragon hade naturligtvis hamnat i avloppet och kletade fast och luktade där. Jens fick uppdraget att koka vatten och hälla i det och såpa i avloppet. Alltså ni fattar projektet! Kepsarna luktar än. Ulljackan slutade inte lukta efter tvätt. Projektet fortskrider med andra ord.

Krämen som bestod av någon specialolja har jag slängt. Vi använde den tre dagar av åtta men skorvet är borta. Dock – köp den inte. Om du inte alldeles saknar näsa.

IMG_1498

3 reaktioner på ”Föräldrar: Köp inte Borago

  1. Förstår att det inte är roligt för er men jag kan inte låta bli att flina. Jag hade blivit varnad för lukten på Borago innan jag köpte skorvmedel så jag gick på Salsyvase istället. Lite omständlig att tvätta bort men luktfri (som jag minns det) och effektiv (det får sitta i i fyra timmar eller över natten, sen är det bara att skrapa bort skorven).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s