Julgran från Smålandsgran

Det här inlägget är inte sponsrat.

I måndags kom vår julgran levererad till vår dörr från Smålandsgran. Deras granar är ekologiska och kommer från KRAV-certifierade odlingar och är alltså inte besprutade med bekämpningsmedel. Inte heller används några bränsledrivna maskiner i odlingarna och mellan granarna betar får som håller rent från ogräs. Vi vill gärna ha en ekologisk gran eftersom julgranar annars besprutas hårt. Känns inte så trevligt att ha inomhus, speciellt inte med småbarn.

Till och med ikväll klockan 20 kan man beställa sin gran och få den levererad imorgon!

När jag var liten köpte vi alltid vår gran dagarna innan julafton och vi klädde den först kvällen innan. Nu ser jag att många köper och klär sina granar långt innan dess. Vår gran står fortfarande i vårt uteförråd och vi tänkte ta in den imorgon när vi är lediga och klä den tillsammans. Även fast jag egentligen varit lite sugen på att göra det tidigare i år. Men det har helt enkelt inte funnits tid. Förra året gjorde jag och Jens det på kvällen när Alva sov, drack glögg och lyssnade på musik samtidigt. I år är Alva så stor att hon får vara med. Dessutom har hon gjort flera egna juldekorationer på förskolan att hänga på grenarna. Ska bli himlans mysigt!

Här kommer några grantips från mig

  • Ta inte in granen direkt den kommer hem till dig. Låt den stå i garaget, i ett förråd eller en sval farstu och långsamt vänja den vid innetemperaturen, då barrar den mindre. Ett år gjorde vi inte detta och det märktes.
  •  Såga ett nytt snitt i granen om den varit utan vatten länge. Den vill gärna ha vatten direkt du kommer hem med den men den kan ju ha stått avsågad länge där du köpte den.
  •  Fortsätt vattna granen ofta men häll inte socker eller liknande i vattnet. Det gör bara att det lättare bildas svamp och andra bakterier.

gran

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s