Bolibompa

Alva har börjat kolla på tv. Eller rättare sagt på Bolibompa via Svt play. Tycker denna nya grej i våra liv är helt fantastisk! Hon har inte sett på så mycket skärm alls innan (inte så stort behov, inte så mycket vi tyckt passat för ett barn under två år etc) men nu är hon hooked på att se ”Draken”.

Draken är perfekt när man är själv hemma och lagar middag. Alva hjälper gärna till och lagar men helt ärligt är det bättre utan hennes ”hjälp” och jag hoppas att detta intresse är något vi kan återuppta senare istället. Men mysigast är att se barnprogrammen ihop tycker jag! Idag när hon sovit ute i sin vagn och kom in bytte vi om från yllemundering och åt mellis i soffan med Totti framför ”Draken”.

Är positivt överraskad av Bolibompa. Det känns som att nästan allt passar även ett väldigt litet barn. Varje avsnitt är en knapp halvtimma vilket också känns lagom. Men ibland ser hon två också. Och nu har jag sett så många avsnitt att jag är trygg med att låta henne titta ensam. Andra favoriter är diverse barnsånger på Youtube. Annars hör jag väl mer till kategorin föräldrar som vill att barn ska leka och vara utomhus… Men en halvtimma är ju guuuld. Det ena utesluter ju inte det andra och min kropp har inte acklimatiserat sig till detta kyliga väder. Skriver detta från badkaret! Frusit hela dagen.

Vet inte vad poängen med detta var, typ bara att vi gillar Draken! Välkommen in i våra liv!

Annonser

8 reaktioner på ”Bolibompa

      1. Som kommenterat är morgonshowen bra också! Vi har kollat mycket på Dinosaurietåget (ja…). Väldigt snällt och fint och lärorikt om dinosaurier och alla får vara med och sådär 🙂 Daniel Tiger är väldigt, väldigt pedagogiskt. Tyvärr gillar inte vårt barn det så mycket, men verkar vara en storfavorit hos andra. Mästerflygarna är hett här hemma, där har dessutom SVT sett till att representationen är bättre än i originalet (gjort om några huvudkaraktärer till tjejer) . Mamma Mu är ju en favorit också. Och Bing! Åh det är lite som Daniel Tiger men mer populärt här hemma. Dinosar är väldigt skojjigt. Även för vuxna, för de pratar så jävla roligt. Ha! Ja du ser, kan fortsätta i en evighet…

    1. Uppenbarligen dåligt uppdaterad om jag inte ens hittat dessa program. Men har väl iofs inte letat… Ska spana in när Draken tappat sin premiärglans!

  1. SVT är grymma på barnprogram tycker jag. Så mycket bättre än skit på Netflix osv. Pappa på förskolan är en favorit. Mycket tecknat är helt ok. Det går ofta nån Astrid Lindgren-serie. På morgonshowen lär de sig veckodagar, bokstäver, årstider….Julkalendern är mysig. För större barn finns också massa bra – labyrint, mini-mello, Ronja, fixa rummet….sen bra samhällsprogram son lilla aktuellt och lilla Sportspegeln. Fem plus till Barnkanalen!

  2. Vi har helt slutat visa youtube pga dålig kvalitet och kör bara med Svt Play eller Bolibompaappen på Ipad. Bing, Daniel Tiger, Mamma Mu, Twirlywoos (stavas?) och Bolibompa såklart gillar vår 2-åring. Även de gamla Pippi Långstrump-filmerna. Jag har själv svårt för Daniel Tiger pga superpräktigt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s