Huset vid sjön av Kate Morton

Jag klickade hem Huset vid sjön när vi sett klart sista säsongen av Downton Abbey och mitt behov anglofili, hemligheter, släktgods och aristokrati inte kunde mättas. Boken väver samman nutid och historia och utspelar sig både under 30-talet och i nutid. Den innehåller det mesta: familjehemligheter, intriger och ett mystiskt försvinnande.

Alice Edevane är en begåvad sextonåring med författardrömmar. På familjens lantgods vid sjön i Cornwall hålls det årliga midsommarfirandet med hundratals gäster. När den storslagna festen är slut upptäcks att familjens yngste son, elva månader gamla Theo, är spårlöst försvunnen. Han återfinns aldrig och tragedin splittrar familjen för all framtid.

Sjuttio år senare anländer polisenSadie Sparrow till sin morfars stuga i Cornwall. När hon snubblar över det övergivna huset vid sjön och hör talas om pojken som en gång i tiden försvann, börjar hon gräva i historien. Alice är nu en gammal dam och framgångsrik deckarförfattare, som lever ett välordnat liv i sin eleganta våning. Familjens hemligheter har hon ägnat hela sitt liv åt att undfly.

Förutom en spännande familjeintrig som lockar till sträckläsning bjuder boken på härliga miljöskildringar. Boken är både spännande och mysig på samma gång. Tyvärr är slutet lite för enkelt.

Det höll på att bli en femma men slutbetyget blir en ganska svag fyra.

Här kan du läsa om alla böcker jag läst under 2016.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s