Fyren mellan haven av M. L. Stedman

Jag ligger jättemycket efter med att skriva om böckerna jag läser 2016. Fyren mellan haven läste jag ut för länge sen, men nu kommer äntligen min review! På grund av bekvämlighet och tidsbrist har jag saxat plotten från Adlibris webb (tyckte den var bra):

”En berättelse om rätt och fel, och hur det ibland inte går att skilja dem åt.Efter fyra uppslitande år vid första världskrigets västfront återvänder Tom Sherbourne till Australien och tar anställning som fyrvaktare på Janus Rock, en ensligt belägen ö nästan en halv dagsresa från kusten. Omgiven av havets tomma vidder och med sin unga hustru Isabel som enda sällskap, hoppas Tom finna ro för sin sargade själ. En aprilmorgon några år senare spolas en båt upp på stranden och i den vinddrivna farkosten finner fyrvaktarparet en död man och ett levande spädbarn. Tom vill först låta underrätta myndigheterna, men Isabel, som genomlidit tre missfall, ser barnet som svaret på alla hennes böner, som en gåva direkt från Gud. Mot bättre vetande beslutar de sig för att behålla den lilla flickan och låta världen tro att hon är deras dotter. Det är först två år senare, när de återvänder till fastlandet, som paret inser att den händelse som gett deras tillvaro en mening samtidigt slagit en annan människas liv i spillror. M. L. Stedmans hyllade roman är en hjärtskärande berättelse om längtan och saknad, och om hur livets omöjliga vägval tvingar ut människan i ett landskap där gränsen mellan rätt och fel inte längre är uppenbar.”

Det kan låta som en spoiler men nej, det tycker jag inte att det är. När jag köpte boken frågade jag en i personalen om hon hade läst den. Något med boken lockade verkligen men Pocket shop hade skrivit att det var en vacker och långsam bok, och jag tycker inte om långsamma böcker. Men kvinnan jag frågade sa att det var den bästa bok hon läst 2015. Ett tag funderade jag på hur hon kunde tycka det men boken växte, mycket! Sista nätterna låg jag och sträckläste tills ögonen gick i kors. Och sista natten låg jag och storgrät och bara översvämmades av egna känslor och tankar. En fantastisk bok. Den får 5 av 5 av mig.


Här kan du läsa om de andra böckerna jag läst 2016.

Annonser

4 reaktioner på ”Fyren mellan haven av M. L. Stedman

  1. Älskar bokrecensionerna, snart ska jag också komma igång med läsandet igen! Har du taggar/kategorier på dem så man kan hitta dem igen…?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s