Hej VÅREN!

Alltså det är ju galet vad lycklig man kan bli av solen (som värmer!), fågelsång, torra grusvägar med bara några få snöfläckar kvar och dagsljus ända tills det är dags för att äta middag. Välkommen MARS! Snart kommer tussilagon och sen kommer trädknopparna och så vitsipporna och majbrasorna och och och ljuseeet!

Alva är ledig från föris på måndagar och morfar har varit här och lekt hela dagen. Det är ju sån lyx att ha alla mor- och farföräldrar i samma stad! Vi har fått börja portionera ut barnvaktandet så att det ska bli rättvist, vem var sist, vems tur är det nu? Och samma sak med att träffas tillsammans såklart. Vilka fikade vi med sist, vem var vi på middag hos, nu är det nog deras tur.

Hela eftermiddagen var jag och Alva ute och lekte efter att vi vinkat av morfar. Hon trivs mycket bättre ute när det inte är smällkallt längre och utan tjocka kläder. Och så vill hon hjälpa till med allt, slänga soporna, hämta posten osv. Hon tycker det är roligt att prova gå och springa på olika underlag, prova hur branta backar hon kommer upp för och lyssna på olika ljud. Fåglar, hundar och en passerande bil. Allt hörs så tydligt när det är alldeles tyst runt om. Älskar landet och hur man riktigt hör naturen vakna. 

Efter många stopp kom vi fram till brevlådan (50 meter från huset). Grannarna var ute och lekte och deras yngsta är prick lika gammal som Alva. Vi gjorde dem sällskap och det gungades och grävdes i sandlåda och klappades kanin. Allt i ett strålande, underbart vårväder!

När klockan närmade sig fyra knatade vi mot där bussen stannar och efter en liten stund mötte vi Jens på väg hem från jobbet. Alva vinkade och sprang till mötes. Känslan där i solen. Rikedom! Vi gick in, lagade mat och jag behöver inget mer. Jo min bok! Jag ska hämta den nu.

Det där jag sa om Rörstrandsgatan igår, alltså jag flyttar aldrig från denna plats! Det här är Bullerbyn 2016.

  
  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s