Livet på Kamala beach

Jag trodde jag skulle vara rätt så nöjd efter två veckor här. Nu har första veckan gått och jag känner mer, varför hyrde vi inte ett hus och stannade en månad! När jag var gravid pratade vi om att vara utomlands en längre tid Alvas första vinter men vi köpte hus istället och ville ägna oss åt det. Och så insåg vi hur många vaccinationer hon inte skulle ha hunnit få och det kändes inte alls aktuellt längre. Men i alla fall, jag trivs verkligen här. Det är andra gången vi är i Thailand och jag förstår varför folk åker tillbaka. Människorna är trevliga och snälla, det är förhållandevis rent, maten är skitgod och så är det ju stränderna och inte minst klimatet!

Vi reser med Ving och bor på ett av deras Sunwinghotell. Sunwing Kamala Beach. Har ni barn och vill åka till Thailand så åk hit!

Vi bor i en så kallad Happy Baby Suite (kostar som ett vanligt rum) och då ingår massor av braiga saker. Först och främst ligger rummet på markplan vilket är sjukt skönt när man springer in och ut, kanske har vagn osv. ELLER när barnet sover och man vill fortsätta att vara ute och bada. Poolen ligger två kliv utanför vår (inhägnade) terrass som har två solstolar, parasoll, bord och stolar. Och en liten gräsplätt. I rummet ingår även vagn, barnstol, barnservice, bumbostol, babysitter, halkmatta i duschen, blöjhink och skötbord. Vi har även micro och vattenkokare. Dessutom är alla vassa hörn barnsäkrade med sådana där gummihänder från Ikea.

Vi äter en hel del mat på hotellet, nästan alltid lunchen, maten råkar nämligen vara superduper god! Allt jag ätit har varit sååå gott. Och så kan vi äta i lugn och ro när Alva sover med babyvakt och med utblick över vårt rum. Dessutom har de en barnbuffé där Alva kan äta köttbullar och pasta och annat enkelt ”svenskt” (innan oss alltså). På kvällarna äter hon ris, kyckling och banan på någon restaurang vid stranden. Barnet älskar ris. Mamman tänker mest på arsenik…

Sunwing har åtta pooler varav två stora babypooler där det är 40-100 cm djupt. I en av dem har de minidisco klockan 15 och Alva deltar självklart iförd sina puffar. Det är kul att se hur hon trivs i vattnet och hur trygg hon blivit av allt babysim och plask & lek. Hon far ofta i med huvudet, ofta utan avsikt, men håller andan. Hittills inte en enda kallsup. Även i havet har hon jättekul och hon tycker vågorna är roliga.

Det verkar höra till med bananshakes och det dricker vi ungefär en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Vi badar såklart massor med Alva men ganska långa stunder leker hon själv med hink och spade i sanden och då kan vi läsa eller lösa korsord. Det är himla lugnt och skönt här. Man hinner både sova, träna, vila och ha roligt. Som sagt, vi skulle ha stannat en månad!

Alva hoppar på eget iniativ ner i poolen.

img_1409

Käkar melon på beachen. Vi handlar av samma kvinna varje dag.


Morgon. Tog min promenad lite senare än vanligt.

Tidig kväll på Kamala Beach. 17.15 och snart middagsdags.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s