Åka pulka

Och så kom snön! Idag har vi invigt Alvas pulka som hon fick i julklapp. Eller hon har tyckt mycket om den från start och ofta suttit i den inomhus med en bok eller en leksak. Men idag har den premiäråkt på snö! Jens sprang runt, runt på gräsmattan med barnet och pulkan och sen fick Alva åka i en liten slänt vi har på tomten från skogen. Och sen gick vi en liten promenad med pulkan också. Men då satt Alva och gäspade så då gick vi in och åt lunch. Nu sover Alva ute i vagnen, Jens är på ett byggvaruhus och köper en bräda och jag och Totti tar hand om soffan. Jag tror december blir en av 2015 års bästa månader.

DSC_7957DSC_8040DSC_7960DSC_8022DSC_7992DSC_8041DSC_8043

Alva har ekologiskt ullunderställ från Änglamark/Coop och ullstrumpor från PoP underst och sen en ullfrottéoverall från PoP som mellanlager. Hennes overall är från Isbjörn of Sweden, fuskpolo i ull från PoP, ekologisk ullmössa från  (helt underbara!) Nöstebarn, vintervantar från PoP och ullfodrade skinnskor från ett amerikanskt märke jag helt tappat namnet på. I pulkan sitter Alva på en ekologisk fårfäll.

Lager på lager är det som gäller på vintern och ull slår fleece med hästlängder när det gäller  både värme, att reglera temperatur och miljömässigt förstås. Dessutom är ull smutsavstötande och behöver sällan tvättas. Mitt favorit ullmärke är norska nöstebarn. Underbara kläder i ull och silke. Engel är ett annat bra märke med ekoull men som är lite billigare än Nöstebarn.

Annonser

6 reaktioner på ”Åka pulka

  1. Vad roligt med en till som gillar Nöstebarn! Idag sportade min 11-månaders Änglamarks body, nöstebarn ribbbyxor, hemstickad slipover i merino, Nöstebarns tvådelade ullfleece, hemstickade merinoullvantar, hemsydd mössa fodrad med merino och gots-märkt trikå ytterst. Kavats ekokängor på fötterna. 😊

  2. Är Alva ok med den typen av vantar? Frans vägrar typ såna ”stora” vantar och sliter av sig dem. Lite jobbigt nu när det är kallt. får köra höstvantar med ull :/

    1. Det beror lite på men generellt gillar hon inte vantar. Idag var hon så upptagen av pulkaåkandet och snön att det gick bra med vantarna. Men ska hon gå runt och leka så nja. På sin höjd riktigt tunna. Men hon suger ju på tummen… Hehe. Det är lite fix när hon ska sova (hon sover i vagnen utomhus) för då suger hon på tummen. Sen när hon somnat tar vi på vantar och stoppar ner armar och händer i åkpåsen. Men nu är det ju ganska kallt så man vill att hon ska somna snabbt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s