Myrinvasion

Idag har vi varit ute på Ulvön hela dagen. När vi klev av båten kom det några regnstänk och vi började med att gå in på ett jättegulligt café och fika. Det var nästan som ett litet museum med gamla möbler och porslin och bullarna hade precis kommit ut ur ungen. Efter bullarna promenerade vi genom hamnen ut till Rödhaken. Där var stilla och vackert och jag önskade att vi tagit matsäck och grillat. Luften var ljummen och det var alldeles vindstilla. Jag tänkte att en sån plats borde en stanna på ett tag, slå upp ett tält, sova kvar en natt och riktigt insupa allt det vackra. Inte bara fota, känna på vattnet och vända om. Vi gick tillbaka och åt räksallad i hamnen innan båten gick tillbaka till fastlandet.

När vi kom tillbaka till vår stuga hade den invaderats av myror. Det kryllade av svarta kryp i våra sängar och väskor och jag utbrast ”kan vi inte bara packa och åka hem ikväll istället!”. ”Jo vi gör det sa Jens” och så var det bestämt. Utan att vi behövde säga något började Jens packa de stora sakerna och bära till bilen medan jag packade vårt ”handbagage”, saker till Alva att ha under resan och sånt. Vi är ett så bra team! Inom en timma hade vi packat och ätit och hoppade in i bilen. Efter en timma fick Alva sin kvällsflaska och sen somnade hon.

Nu tänkte vi köra non stop till Stockholm för att Alva inte ska vakna. Vi får se om vi pallar. Jag har laddat en påse med frukt, sockerkaka, te och vatten och kissa får vi alltså inte. Men vägen är ganska hoppig och jobbig trots att detta är E4an och Alva sover oroligt. 2,5 timma kvar till Stockholm nu med Jens bakom ratten och jag som läser bok.

Alva har inte börjat med napp på äldre dar. Men hon gillar den som bitmojäng. Hon har en brun och ful i naturgummi men som är giftfri! 

  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s