Istället för att fråga ”Liten och stor”…

… frågar jag er!

1) Alva blir nio mån om en vecka (HERRE gud vad fort tiden går!) Hon äter: Direkt på morgonen en flaska ersättning, morgon/fm gröt och frukt samt ibland lite ägg, lunch t ex äggröra, avokado och banan, middag burkmat eller nåt vi mosat ihop och ofta en knölis eller klämmis, i samband med läggning en flaska ersättning. Inte så mkt mellis för det hinns inte iom sover mycket. Frågan: Vi ger fortfarande ”ettan” som ersättning. En ”ska” ju byta till tvåan vid sex mån men hon åt inte direkt riktig mat då så vi fortsatte med ettan. Borde vi byta till tvåan nu? Nu är ju faktiskt ersättningen ”komplement till vanlig mat” så som tvåan ska vara.

2) Gav mitt barn för varm mat igår. Nu har hon en blåsa/sår på tungan, rätt stor! Är helt oberörd av detta själv men borde vi göra något? (Snälla ring ej socialtjänsten…)

3) Har inte bara bränt barnet på tungan utan även på handen i och med ute i solen för mycket. Solhatt och långärmat var alltså inte nog. Så nu har ena handen en röd och torr fläck. Har smörjt med Miniderm. Nåt annat vi bör göra? T ex Inotyol tror jag hon skulle slicka i sig…

Så, nu fick lite vardagsrealism också om än i tråkigt format! Nu Lets dance, rödvin, Dumle och Pronaxen. (Obs, två veckor gammal bild, har ej vinteråkpåse nu).

Annonser

4 reaktioner på ”Istället för att fråga ”Liten och stor”…

  1. Ah, kan det vara solen som ger röd torr fläck på handen?. Vi har en liten med det också men trott att det är för att hon har den munnen i handen mycket, kanske en kombo. Vi smörjer med repair, tror inte det är nån fara om hon får det i munnen.

  2. Jag tror det! Eller jag är rätt säker för hon har aldrig haft så förut utan fick det efter att ha varit ute och lekt länge. Och hon suger inte på handen. Repair och Miniderm, är det typ samma?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s