Vi ska till Thailand

Alva hade somnat för kvällen, klockan var ganska mycket och vi ba, nä nu bokar vi den där Thailandsresan! Nästa vinter åker vi två veckor till Kamala Beach söder om Phuket och bor på ett urfint hotell precis vid stranden i en ”happy baby suite”. Älskar hela konceptet. Direktflyg och kort transfer, fyra stjärnor och ett plus precis vid havet, en happy baby suite som innebär 40 kvm i markplan med en egen uteplats som har trästaket och grind mot poolen, barnsäng, barnstol, sulky med solskydd och så vidare. I två veckor ska vi leka i sanden, äta thaimat och bara riktigt lata oss – så mycket det nu går med en ett och halvt-åring. Vi tänker gemensamma dagar hela familjen men ett par timmar varje eftermiddag turas vi om att ha lite egen tid. Då kan en springa på stranden, gå på en yogaklass (hotellet har olika gruppträningsklasser med SATS-instruktörer) eller bara lösa ett korsord. Den andre underhåller Alva och hänger i barnklubben, typ. Vi ska bo på Sunwing i Kamala Beach. Älskar Kamala Beach. Har varit där en gång tidigare men på deras ”endast vuxna” hotell bredvid. Området är lugnt och skönt och stranden är lagom stor. Och långgrund.

Sedan vi bokade resan har Internet svämmat över av blogginlägg om katastrofresor med små barn. Men för oss kommer allt naturligtvis gå hur smidigt som helst! Ja.

Här följer lite bildinspo med bilder jag lånat från Vings hemsida. Skönt att kunna se fram emot något som inte kräver någon prestation från den egna kroppen (med tanke på att min verkar vara byggd av papper). Kommer praktiskt taget kunna åka dit i gipsvagga om så krävs.

kamala1kamala2

kamala4

kamala3kamala5

7 reaktioner på ”Vi ska till Thailand

  1. Kommer gå galant! Vi tränade/prommis/spa varje dag när vi åkte till Thailand. Katastrofhistorierna är nog från familjer men många barn, ni är fortfarande två mot en 😃
    Låter helt fantastiskt och vilken framförhållning ni har

  2. Men åh exakt det hotellet kollar vi på! Har så svårt att bestämma oss bara, vi funderar på två olika hotell. Alltså bo en vecka på varje. När ska ni åka?

    1. Det är säkert kul med lite variation! Vi övervägde det men valde enklast möjliga efter att ha gift oss, fått barn och flyttat på ingen tid alls typ. Vi är fortf slut hehe. Kan iaf rekommendera Kamala. Tror detta hotell är väldigt likt det bredvid som jag bodde på, så fint! Och lugnt och skönt område med bra barnstrand. Vi åker den 20 januari, när julpyntet är nere och det är mörkt som i en säck ute. Åk samma datum vetja!:)

  3. Hej. Vad härligt!! I motvikt till katastrofresorna vill jag berätta att vi åkte till Indonesien en månad när vår bebis var exakt ett år. Vi reste runt på Bali och Lombok och var på fem olika platser. Gick hur bra som helst, fantastisk upplevelse (många lata dagar på stranden blev det, bad, mat, yoga, surf och leka med bebis). Vi tänker att det handlar mkt om hur vi som föräldrar är som personer och vad man blir stressad av. Sen kan man inte styra om barnet blir sjukt men har man ett ”lätt” barn hemma funkar det nog bra på resan också! Tänker Thailand nästa gång. Tack för en bra blogg!

    1. Åh vad härligt att höra! Ja Alva hör ju definitivt till den enkla sorten så jag hoppas det ska gå bra för oss med:) Och hon har iaf minst en stencool förälder -> pappan. Hehe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s