Snart trådlöst barn igen

Sedan igår har Alva haft tre elektroder på bröstkorgen och en bandspelare i ena byxbenet. Vi gör ett långtids-EKG på henne och i eftermiddag klockan tre är det klart och vi ska lämna igen ekg-prylarna till KS. Då hoppas jag att det är sista gången vi är på Astrid Lindgrens hjärtavdelning!

Alva hade takyrkardi (hjärtrusningar) när hon låg i magen och sista veckorna innan förlossningen åt jag betablockerare å hennes vägnar så att säga. Två gånger om dagen sedan hon föddes har vi gett henne betablockerare direkt men för en månad sedan fick vi äntligen sluta med medicinen. Inte för att den var så jobbig att ge (oralt med en spruta i munnen) men vi var ungefär sämst på att komma ihåg att ge medicinen på rätt tider och dessutom kändes det onödigt. Hjärtrusningarna försvann efter två dagar med betablockerare i vecka 37 och handlade förmodligen bara om en omognad av hjärtat som vuxit bort av sig själv. Resterande ctg:n och ekg:n har aldrig visat något onormalt och Alva har varit pigg, glad och frisk. Liksom inte ens lite förkyld. Men Astrid Lindgren vill ha hängslen och livremmar vilket såklart är superbra, men därför har vi fått traggla med den här medicinen väldigt länge för säkerhets skull. Varje gång vi varit på kontroll har jag känt att vi inte hört dit. Har förstås varit väldigt glad och tacksam över detta, att vi är där med ett barn som faktiskt inte har något hjärtfel, jämfört med majoriteten av alla andra barn där. Samtidigt har jag velat ropa, hallå det är inget fel på henne! Och liksom alltid sett extra glad och käck ut i väntrummet. Har knappt bloggat om det här för att det, tja, inte har upptagit så mycket tanketid förmodligen.

Om några veckor får vi svar på det här långtidsekg:t (nej vi är inte direkt prioriterade…) och då hoppas vi att Alva blir friskförklarad en gång för alla och att vi kan öppna champagnen! Tills vidare ska det bli skönt att bli av med sladdar och bandspelare. Ni kan ju gissa själva hur praktiskt det är på en drygt sjumånaders…

IMG_1165

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s