Vantar till bebis – tips!

Ska du snart få din första bebis eller har hen precis kommit? I så fall är det vantsäsong nu. Och av nån anledning är alla vantar, ALLA, väldigt små i storlekarna. Alva fick vantar i ull från PoP i storlek 0-6 månader och visst, de gick väl på när hon var tre månader men innan dess, alltså att få på den lilla snäva vanten över viftande hand, cirka omöjligt. En månad senare gav jag upp och köpte nya vantar. Två par, ett par i ull och ett par i fleece med regn- och vindtålig yta. Storlek? 1-2 år.

Vantarna har tummar och de hoppar jag helt enkelt över. Funkar lika bra ändå. Och så är de stora/långa och bra och går att dra upp ordentligt på armen och spänna åt så att det garanterat inte blir några glipor och gott om varm luft i vanten.

Så mitt tips är, köp stora vantar, rejält stora! Kanske kan Alva ha sina röda PoP-vantar nästa vinter också? Kan rekommendera dessa godingar, de är varma och sköna och går lätt att spänna åt så de inte åker av så lätt.

2015/01/img_2142.jpg

Här är Alva på väg ut på promenad i några minusgrader och lite vind. Hon har på sig ullbody och ullbyxor från PoP, begagnad ullkofta från GAP Baby och byxor från nya favoriten Fred’s World, ullstrumpor och ullfottémössa (den ska strax på) från PoP, fleecescarf från Geggamoja, tossor i älgskinn och ull handsydda i Åre och alltså vantarna från PoP! Ja, tycker PoP har bästa utekläderna ja.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s