Dop och julemys

Igår hade vi Alvas dop. När vi valde datum var ju tanken att det skulle bli ett vitt och vintrigt dop. Så blev det ju inte men det gjorde faktiskt ingenting utan det blev jättemysigt ändå. Vi hade ett litet dop och ingen lång ceremoni. När vi gick in spelades musiken från Ronja Rövardotter och det var verkligen vackert på orgel. Natten Ronja föddes åskade och dånade det precis som när Alva föddes så vi tyckte att den musiken passade perfekt. Alva var glad och nyfiken hela dopet fast att vi fick väcka henne där hon låg och sov i brudkammaren precis innan. Efteråt fikade vi hemma hos oss. Lussekatter, pepparkakor, glögg och julgodis och det börjar trots det grå väder kännas som att julen är på ingång! I morse doftade köket fortfarande glögg, så mysigt.

Idag behöll vi julkänslan genom att gå på julbasar. Allting såldes till förmån för gravida kvinnor i utsatta delar av Sydafrika. Vi var cirka de enda under 70 där och Alva gjorde dundersuccé. Tanterna flockades kring vagnen och alla ville titta och hälsa. Vi åkte därifrån med en hemstickad kofta och sockar till Alva samt en julklapp till någon i familjen.

Jens är och handlar nu och jag hänger hemma med sovande bebis. Jag har också sovit och nu fikar jag lite av det som blev över igår.

Flera gånger när vi åkt bil eller gått ut med vagnen den senaste tiden har Alva somnat och fortsatt sova allt från 30 minuter till 2 timmar. Hon har även börjat amma mycket kortare. 15-30 minuter ungefär. Är det här nya trender? Ännu finns det ingen direkt rytm i dagsovandet utan det blir lite när det råkar bli och de dagar hon inte sover verkar hon inte påverkad av det heller, så vi får se hur det utvecklar sig!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s