Sakletande

Hela familjen vaknade 10.30 i morse (Alva somnade klockan 01 i natt – gäsp) och jag tänkte att jaha idag kommer vi inte hinna någonting alls. Men nu har vi gjort det i alla fall!

Efter frukost vid vårt nya köksbord (bordet är inte så nytt längre men vi har nya jättefina tabletter från Klippan och en ljusstake från Normann Copenhagen och det blev så himla bra i vårt kök!) gick vi en långpromenad. Jens hade Alva i selen och jag passade på att jogga lite igen. 1 minut X 7 med 2 minuters vila mellan varje tur blev det. Kändes lika bra i kroppen som sist!

Sen fortsatte vi vårt göra i ordning vårt hem-projekt. I vardagsrummet har vi äntligen bestämt att vi ska ha ett stort matbord från Folkhemmet och åtta jugendstolar. Vi vill måla dem vita och klä om dem med ett fint tyg vi hittat på Svenskt Tenn. Nu har vi hittat våra två första stolar men som måste börja med att limmas för att bli stadiga igen. Vi går igenom antikhandel för antikhandel längs med Roslagsgatan i Vasastan och det tar tid. Tidigare var vi inne på ett bord i valnötsträ och vita stoppade stolar men nu har vi äntligen bestämt oss!

Det är kul att pyssla med de små detaljerna också. Idag har nya tvålpumpar fått följa med hem och från Butik Storaholm har vi beställt nya kuddöverdrag till kuddarna i soffan, vintriga och juliga sådana. Vi fortsatte att stödja konsumtionssamhället genom att även spontanköpa några leksaker till Alva – men sen åkte vi hem!

Det känns så otroligt lyxigt att kunna bo bra, resa och kunna ge sitt barn fina saker och senare upplevelser som en del kostar pengar. Samtidigt tycker jag det är lite äckligt att handla mycket saker. Jag tycker inredning är skitkul men varje gång jag shoppar mycket (vilket jag gör rätt mycket nu till hus och barn) känner jag liksom att vårt samhälle är lite sjukt. Vi är snarare konsumenter än medborgare. Vill inte heller uppfostra en bortskämd snorunge utan feeling för pengars värde. Det enda jag lägger pengar på utan dåligt samvete är mat. Bra, ekologisk och god mat. Den är alltid värd sina pengar. Men saker. Prylar. Såklart kan en köpa mycket begagnat. Det borde en göra oftare om inte annat så för miljöns skull. Vi har hittat saker på både Blocket och Bukowskis Market till huset. Också jättekul shopping men egentligen inte för att spara eller vara snälla mot miljön utan för att blanda stilar och för att vissa saker vi vill ha är just gamla saker. Men miljön är ju en räääätt bra bonus!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s