Indisk kikärtsgryta med ris

Vi försöker äta lika delar kött, fisk och vegetariskt. För miljön och oss själva. Köttet vi äter är i första hand naturbeteskött från Rotängens lantbruk i Uppsala. Ibland köper vi i butik om det finns svenskt och eko. Ikväll var det en vegetarisk dag och jag modifierade den kikärtsgryta vi brukar göra. Det blev asgott!

DETTA BEHÖVER DU:
3 dl ris
1 burk kikärtor
1 sötpotatis
1 burk krossade tomater
1 burk kokosmjölk
70 gram färsk spenat (ca 1 påse)
1 gul lök
3 tsk röd currypasta
4 cm ingefära
1 röd chili
Rapsolja
1 lime
2 msk hackad koriander

GÖR SÅ HÄR:
Koka riset.
Värm upp en panna med rapsolja och fräs hackad lök, ingefära och chili tillsammans med currypastan.
Skala sötpotatisen under tiden och tärna den i lagom stora bitar, ungefär dubbelt så stora som kikärtorna.
Tillsätt sötpotatisen och de färdigkokta kikärtorna och låt det fräsa några minuter.
Häll sedan på de krossade tomaterna och en tsk salt. Låt det koka upp, sänk sedan värmen och låt det småkoka tills sötpotatisen är mjuk.
Häll på kokosmjölken tillsammans med spenat och hackad koriander. Pressa i saften från en lime, rör runt och låt det koka i några minuter till.

IMG_1583.PNG

Annonser

2 reaktioner på ”Indisk kikärtsgryta med ris

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s