Alla har sin skit och det här är min

Det känns som att jag bloggat rätt mycket om lyckligt familjeliv, glad och lätt bebis, sovande bebis och lyckan över livet på landet på senare tid. Och ja, livet är bra på en hel massa sätt just nu, men en del saker är bara rakt av skit också.

Min älskade pälsboll blev sjuk förra hösten och en vecka efter att jag ”plussade” med Alva fick han resa till djurhimlen och aldrig sinande mängder tonfisk. Jag vill verkligen att mina barn ska växa upp med djur och därför skaffade vi en ny kisse i våras. Jag reagerade med en konstant rinnande näsa och nysningar som aldrig tog slut. Baxter hade mycket päls och vi trodde det var min gravidnäsa som inte klarade av det. Och dessutom ville han desperat gå ut så han fick flytta vidare. Men nu bor vi i hus och jag är inte gravid. Yay trodde jag! Två kattungar från Jens familj kull flyttade in förra veckan och jag var så himla glad. I cirka en timma. För sen började snorandet. Ursäkta språket men h e l v e t e. Hade jag blivit allergisk på riktigt? Av att vara gravid?!

Missarna fick flytta tillbaka och idag var jag på vårdcentralen och tog ett blodprov för att testa olika allergier. Läkaren tyckte det lät som solklar pälsdjursallergi.

Jag kan inte tänka mig ett liv utan djur. Ett liv utan djur är inget liv. Jag har alltid haft katt, sen jag föddes, och i 15 år hade jag häst. Nu när vi bor på Färingsö såg jag fram emot att ha häst igen och i framtiden – en ponny till Alva! Men innan dess katter. Kanske till och med en kanin också. Självklart flera djur i alla fall, finns liksom inget annat. Så när jag kom hem igen la jag mig på sängen och grät och grät. Sen gick jag upp och tog datorn och började googla. Tydligen tål allergiker ofta sibirisk katt. De är skitsöta och skitdyra. Ser ut att fälla en jäkla massa päls. Men det spelar ingen roll trots att jag är ”lite” pedantisk. Jag har länge pratar om hund, också, lite halvt seriös bara. Jens har sagt nej. Punkt. Men om det är det enda djur vi kan ha bestämde vi att vi självklart skaffar hund. Men, oftast tål man pälsdjur eller så tål man dem inte, inga sorter. Men hästarna. Hästarna hästarna hästarna. Jag är liksom inte jag utan hästar. Det går bara inte. Så. Alla har sin skit.

IMG_1581.PNG

Annonser

10 reaktioner på ”Alla har sin skit och det här är min

 1. Vi har Devon Rex. Dyr, svinkul (och jobbig) och hundlik personlighet, många allergiker (men inte alla) tål. Kolla upp! Kan hooka dig med bra uppfödare om du vill träffa osv. Samma med sphynx. Håller tunmar för o-allergi!

 2. Men innebär kattallergi även hästallergi?
  Alltså jag är typ allergisk mot katter, inga andra djur? Eller har du reagerat på även hästar?

  Dessutom har jag två katter, så det går ju 🙂

  1. Jag vet inte? Läkaren sa oftast alla pälsdjur eller inga. Men ingen allergisk kompis till mig har på det sättet. Visste inte att du var kattallergisk! Hur gör du? De är ute mycket? Ni städar ofta? Ej i sovrummet?

   1. Läkaren borde ju veta. Har du fått diagnosen pälsallergi så är det kanske just pälsdjur. Men vad jag förstått så är en allergisk mot kattens saliv, inte kattens päls. Vilket gör att andra pälsdjur går bra. Så kolla upp hur det känns i närkontakt med andra djur!

    Jag kanske överdrev när jag sa att jag var allergisk. Jag får kliande ögon och nyser om jag är för nära katterna, speciellt den ena. Men så har det alltid varit, jag är uppvuxen med katt och tar liksom rinnandet för givet, det är en del av mig på nåt sätt och tycker inte det är särskilt jobbigt.

   2. (Lyckas inte svara under din kommentar..) Läkaren var så himla vag. Får se vad han säger. Fortsätter han vara vag letar jag upp en allergispecialist istället. I alla fall, låter ju väldigt lovande!! Jag trodde att var man allergisk och utsatte sig för allergenet blev det värre, men då måste det alltså inte vara så! Och ja, har läst det om saliv tidigare och då borde det t ex inte gälla hund och häst. Nu känns det ju iaf som att vi kommer kunna ha antingen en sibirisk eller rexras. Eller en golden retriver!

 3. Åh vad jobbigt 😦 och ja, allergi kan utlösas/försvinna av tex puberteten, graviditet, klimakteriet och annat hormonmässigt skoj. Men hoppas det ”bara” är katt och att ni hittar en kattsort som funkar.

  1. Alltså hormoner!! Så trött på dem. Så trött. Borde ta mig till ett stall och testa men törs knappt. Kommer bryta ihop om jag börjar snora.

 4. Det är inte alls ovanligt att man är allergisk mot vissa pälsdjur men tål andra. Jag är allergisk mot katt och kanin men tål hund och häst. Hoppas du hittar något som funkar för dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s