Vad har era barn på sig när de sover?

Tycker det är svårt att veta om Alva är lagom varm på nätterna. Om vi inte har ett fönster på glänt blir vårt sovrum väldigt varmt, därför lämnar vi en liten glipa öppet på natten. Det brukar ge en temperatur på 20-22 grader. Alva sover längst bort från fönstret i pyjamas under en bomullsfilt. Men jag tycker hon känns sval på morgonen – och iskall verkligen om händer och fötter. Så nu har jag börjat sätta på henne strumpor om pyjamasen inte har fötter. Bäddar även med en tjockare filt, som hon naturligtvis sparkar av sig per omgående. Vi försöker stoppa fast den under madrassen men även om filten sitter kvar så har hon istället dragit ut benen. Suck! Sovsäck nästa? Hon har börjat sova ännu lite längre på mornarna och eftersom hon inte vaknar på natten gör inte vi det heller med möjlighet att värma med amning och stoppa om.

Vad sover era barn i? Jag vet att det är normalt med kalla fossingar och på natten går väl även bäbbars blodcirkulation ner men skulle önska lite varmare fötter på lilla A.

Nedan ”sover” hon i sovpåse, bra grej!
Brukar hitta henne såhär på morgonen.

IMG_1506.JPG

Annonser

12 reaktioner på ”Vad har era barn på sig när de sover?

  1. Ivan sover i pyjamas och gud nåde den som försöker lägga en filt på honom eller sätta strumpor eller pyjamas med fötter på. Sparkar av sig exakt varenda millimeter av täcke som jag ibland försöker smyga på honom. Är sval men inte kall om fötterna ibland, händerna tycks varma. Märkligt, för själv sover jag bredvid i t-shirt och täcke och kan ändå tycka det är kallt i sovrummet vissa nätter.

  2. Vår I sover i pyjamas och filt, varm trots svalt sovrum. Lite kall känns ändå bättre än för varm…men det finns ju vadderade sovpåsar annars! Just för bebisar som sparkar av filt! ( de flesta…?)

    1. Ja de säger ju det, lite sval är bättre än för varm! Så fort hon inte verkar kall tror jag hon är för varm istället och ska glömma bort att andas –>psd. Ett evigt dilemma!

  3. Jättesvårt det där känner jag. Vi som ska få en februaribebis är ju livrädda för att den ska frysa ihjäl! Vi kommer ju att vara helt orutinerade… Bah! Hur ska man ens bädda i en vagn när det är 15 minusgrader liksom?

  4. Vi har vanlig pyjamas och en tunn filt i kashmir uppdragen till midjan över vår treveckorstjej. Jag upplever att hon behöver ha ganska varmt när hon ligger ensam (dvs inte på oss) så vi har elementet på max och värmer även upp babynestet en aning med en elektrisk värmedyna innan vi lägger ner henne. Hon är förmodligen rätt bortskämd 😀

    1. Det låter verkligen varmt och gossigt! Jag antar att bebisarna är som vi vuxna, olika varma. Men det låter varmt att sova med elenentet på max! 🙂

  5. Frans sover i pyjamas och strumpor. När han var nyfödd så sov han med en filt uppdragen över magen. Han har alltid varit en fladderbebis i sömnen så nu kan vi varken ha filt eller ens kudde. Han bara snurrar hela nätterna.

  6. I Frankrike sover alla barn i gigoteuse, som en liten gosig åkpåse utan armar som man klär på dem – allt i ett liksom, väldigt smart. Kanske är vanligt i Sverige också?Har iaf sett att IKEA säljer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s