Utvecklingssprång?!

Det första utvecklingssprånget sägs komma när bebisen är ca fyra veckor gammal. Vi tror att det redan är på G hos Alva som är tre veckor och två dagar gammal idag. Redan innan helgen var det uppenbart att hon såg längre än de 20-30 cm som de gör vid födseln. Hon fokuserade blicken på en mobil med mjukdjur på amningsmottagningen och både vi och barnmorskan blev förvånade. Vi är också säkra på att hon har lett medvetet mot oss. Det så kallade ”sociala leendet”. Den känslan! Men hon gör det inte alltid eller så ofta för att det ska kännas helt etablerat.

Mest exalterade blev vi nog i morse när hon följde Jens finger med ögonen när hon låg i hans knä. Det var minsann ett tecken på hennes första utvecklingssprång! Plötsligt kände jag hur himla roligt det är och kommer att vara att vara förälder. Med allt Alva kommer lära sig och allt vi kommer få visa henne.

Efter frukost invigde vi vår bärsele, en Ergobaby, och gick till djuren i Augustendal. Jag som tycker så mycket om djur längtar efter att kunna få visa Alva dem. Nu sov hon genom hela vårt besök och hade ju inte märkt dem även om hon varit vaken. På vägen hem gick vi ner till Hornsbergs strand och köpte hamburgare på Lillys som vi åt på gräset ovanför bryggorna. En fin dag!

IMG_1219.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s