Helgfrukost

Nån gång borde jag skriva en kokbok bara om frukost. Det finns säkert redan men ändå. Jag verkligen älskar frukost och har egentligen inte en specifik jag alltid äter. Jag varierar ganska mycket men håller ofta fast vid något i perioder, till exempel en viss sorts smoothie, gröt (i princip alltid havre) eller äggröra.

Just nu har vi hemgjord müsli i skafferiet och flera sorters hembakt bröd. Tipsade ju nyss om ett brödrecept men här kommer ändå ett till!

Nöt- och filmjölksbröd

3,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
1 dl dinkelmjöl
1,5 dl hackade nötter
1 dl linfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl havregryn
1 dl (gärna hemgjord) müsli
1,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk salt
4,5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap

Smöra en brödform eller klä i bakplåtspapper och grädda i 200 grader i 45 minuter.

I morse hade vi blåbärssmoothie (blåbär, banan, yoghurt, vanilj) toppad med hemgjord müsli med bland annat nötter, russin, kokos, kanel och honung, hembakt bröd enligt ovan med ost, färskpressad apelsinjuice, kokt ägg och fruktsallad med färska hallon och bitar av persika. Ja – allting var urgott!

20140726-115100-42660977.jpg

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s