Vilken kväll det blev!

Om somrarna på landet myntade mamma den numera klassiska kommentaren ”vilken kväll det blev!” Det var så man sa efter dagar med sådär halvokej väder, kanske en del moln, lite vind, eller inte så varmt – men som sedan blev till de där allra underbaraste sommarkvällarna. Knallblå himmel, ljummen luft, vindstilla och sagolikt vackert över fälten vi blickade ut över från vårt hus.  Ofta satt vi ute och grillade. Vilken kväll det blev! Jag och Jens fortsätter att använda den här kommentaren, även när dagen har varit rätt magisk. Ikväll blev det just en sån jäkla underbar kväll alltså.

Molnen som hopat sig under eftermiddagen försvann och fram kom en strålande sol och en sommarblå himmel. Vi tog båten från Strandvägen ut till Grinda och satt ute på övre däck på första parkett. Mina bomullsbrallor fladdrade lite i havsbrisen medan jag satt med bara fötter upplagda framför mig. Sommarfeeling. Framme på Grinda luktade det hav och gräs och inte ett ljud hördes förutom någon surrande insekt och en betande ko. Vi gick längs med en knastrande grusstig upp till värdshuset där vi hade bokat bord för två (samt en fripassagerare). Vi blev visade till ett bord ute på terrassen med klipporna och havet nedanför oss. Solen gassade och inte en vindpust kändes. Alltså det var helt fucking fantastikt. Ljuvligt! Jag kände med en gång att det här, det är sommarens bästa kväll.

Jens drack chablis (och jag äppeljuice) och jag tänkte att inom någon vecka sådär så kan jag också dricka chablis. Och så har vi en liten bebis då dessutom! Vår bebis! Som ligger färdig i min mage och laddar. Allt var så himla fint. Vi åt skagentoast och mörad biff och gungade på stolarna med härligt schwung. Ville liksom inte riktigt gå därifrån. Men väldigt mätta knatade vi ändå ner till båtarna och den ena stranden och spanade runt lite innan vi gick ner till stora bryggan i väntan på båten hem. Det var skuggsida och lite Sverigesvalt så när vi kom in på båten beställde jag en kopp te. Och en sjukt stor kanelbulle. När vi gled in mot Nybrokajen igen ville jag bara resa mig upp och sjunga Stockholm i mitt hjärta. Vackrare stad och med tillhörande skärgård finns liksom inte. Helt otroligt fint är det där vi bor.

Nu är vi hemma och det är precis lika skönt det. Är hemskt glad åt vår vina sommarutflykt, såhär innan livet ska få sig en totalvändning.

duochjagj
flagga
havet

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s