Vilken dag kommer Bäbbson?

Nyss var det så långt kvar, månader, och nu kan Bäbbson komma ut när som helst. Det är så märkligt! En helt färdig bebis ligger i min mage. Otroligt att hen kan trivas så himla bra där inne, det måste vara skittrångt och jättevarmt. Jag och den blivande pappan har såklart funderat på vilken dag vi faktiskt tror att Bäbbson tänker komma ut. Vi har ett officiellt BF-datum som står i min journal och som ”alla” går efter. Det datumet fick vi när vi gjorde vårt KUB-ultraljud i vecka 13 men själv har jag aldrig trott på det datumet utan att det är plus 2-3 dagar. När vi senare gjorde vårt RUL, det stora ultraljudet i vecka 23, frågade barnmorskan vad vi själva trodde för datum och jag sa som det var. Hon höll med mig och hade gjort samma bedömning men ändrade inget i journalen. ”Det handlar om så få dagar och bebisarna har i alla fall inga kalendrar.” Jag tyckte mest det var skönt, för då skulle jag inte behöva gå riktigt två veckor över tiden om det skulle vara en liten såskopp i magen. Men nu känner jag bara att alla kan ta och lugna ner sig lite.

Igår var vi på Karolinska och specialistmödravården. Det känns lite speciellt för alla andra som är där har generellt någon komplikation själva, de är där på grund av mamman, medan jag travar runt i korridorerna pigg som en spigg. Typ. Bäbbson hade fortsatt bra CTG-kurva och allt är i sin ordning. Börjar bli bekant med alla som jobbar där. Efteråt fick vi i vanlig ordning träffa en läkare och prata lite. Det var en ny professor dagen till ära och jag fick de vanliga frågorna. Jag mår bara fint och nej jag märker inte av medicineringen. Bebisen sparkar. Professorn och alla andra börjar även bli väldigt pepp på själva förlossningen. Vips så vill hon gärna ”kolla lite på mig” för att se status. Eh jaha. I gynstol? Ackompanjerad av Jens? Alla kvinnors stora dröm gissar jag. Jag är ju en vuxen människa så det var bara att hoppa upp efter att ha instruerat Jens om att sitta vid min huvudända. De smaskiga detaljerna kan vi spara till förlossningen älskling.

Bäbbsons huvud är rejält fixerat och hen ligger djupt ner. Detta var professorn mycket nöjd med. Sen skulle hon även känna på själva livmodertappen (inte så bekvämt). Nej den var inte mjuk och än är det inte dags. Men barnets huvud trycker på och det kommer signalera åt kroppen att snart sätta igång. Alltså allt det här hade jag kunnat berätta för henne med trosorna på. Jag har den senaste tiden stärkts väldigt mycket i den här tron man hör och läser om att alla barnafödande kvinnor bäst själva känner sin kropp och sitt barn. För övrigt har BF inte varit än och jag känner bara att alla omkring mig kan slappna av lite. Hen mår bra och kommer när det är dags. Det räcker väl att fara in och böka och peta på mig och Bäbbsons huvud när det verkligen börjar bli dags att kika ut. Om en vecka ska vi tillbaka igen och jag känner helt ärligt för att undanbe mig ytterligare undersökningar. Min misstanke är att har saker börjat mjukna vill de sätta igång mig. De vill inte jag. (När vi gjorde RUL:et visste jag inte så mycket om igångsättningar men nu slipper jag gärna). Jag och Bäbbson mår fint och det är ingen panik. Måste man veta allt om allt jämt (när alla inblandade mår bara bra)? Säger hon med kontrollbehovet…!

Vilket datum vi tror att Bäbbson kommer då? Eftersom min mamma födde sina barn punktligt tror Jens på vårt eget officiella BF. Vore ju lite coolt. Jag tror 4 dagar efter BF. När vi har facit i hand lovar jag att berätta hur det blev. I alla fall. Ingen av oss tror på bebis den här veckan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s