Inte direkt som i ett matlagningsprogram

Håller på och fyller frysen med god mat, fika och grejer att ha när vi kommer hem från BB. Eller ja, hittills är det Jens som vid ett tillfälle efter uppmuntran av mig från soffan lagat biff stroganoff (skitgod) med ris och fryst in i portioner. Jag hade tänkt börja idag med att baka ett gäng, också skitgoda, bananmuffins. Känna mig sådär ledig och huslig. Muffinsarna är jätteenkla att göra, som sagt skitgoda och bra som mellis. Jag gör dem på mandelmjöl, ägg, banan, kokosolja, kanel, kardemumma, vaniljpulver och valnötter. Nu var det bara så att jag hade alldeles för lite mandelmjöl men tänkte att äsch, jag tar kokosmjöl istället. För jag är så himla kreativ i köket och så vidare. Jag slänger i ett extra ägg så blir det nog bra (kokosmjöl kräver mer vätska än mandelmjöl). Ute hade regnet börjat strila och jag hade nyss avslutat ett gravidyogapass. Dagen var på väg att bli en sån där perfekt dag och jag radade upp alla ingredienser på köksbänken. Kanske en liten Instagrambild också?

Men muffinssmeten och min perfekta bakdag ligger just nu i soppåsen. Det blev katastrof. I bunken med smet fanns plötsligt bara en torr och mjölig halvgegga som absolut inte gick att göra några muffins av. Det fungerade inte alls med kokosmjöl kan jag tala om ifall någon mer planerat att vara lika kreativ som jag. Jag hade precis slösat bort en liter mjöl, fyra ägg och alla våra bananer. På en plåt på spisen stod mina söta små muffinsformar och väntade olyckligt. Besviket hivade jag alltså allt i soporna, slängde in disken i maskinen och beklagade mig för Jens via sms. Tre gråtande smileys fick jag med i meddelandet.

Hade tänkt trösta mig med lite gröt men upptäckte snart att vi har tydligen inte har någon mjölk. Heller. Planerar inte att vara kreativ med en skvätt vispgrädde direkt.

Nu sitter jag i soffan och är sur, olycklig och hungrig. Jag orkar verkligen inte gå och handla och jag har ändå tappat baklusten. Ridå.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s