Tips på smarriga pannkakor #paleo

Måste dela med mig av ett recept på jättegoda (mättande och nyttiga) pannkakor. Jag har tipsat om dem förr men för er som har missat, här kommer receptet igen! Pannkisarna passar jättebra som ett lite mer mättande mellis eller en lättare lunch. De innehåller varken gluten eller laktos heller om man av olika anledningar inte kan eller vill äta det.

Typ paleopannkakor

1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 banan
1 msk kokosolja
1 msk honung
1 ägg
Juice från en liten citron (typ ekostorleken)

Mixa havregrynen till ett grovt mjöl.
Häll i bakpulver, kanel och kardemumma i mjölmixen.
Mosa bananen och lägg i en annan skål tillsammans med kokosolja, honung och juicen från citronen.
Vispa i ägget bananröran.
Rör ner mjölblandningen i banangegget – rör så lite som möjligt för fluffigare pannkisar.
Låt smeten stå i ca 10 minuter.

Jag steker fyra små plättar i kokosolja på medelhög värme i några minuter per sida. Servera med det du tycker är gott! Färsk frukt och bär är mitt favorittillbehör. Toppa gärna med en klick vispad grädde, keso eller kvarg. Och välj såklart ekoingredienser. Viktigast med bananen.

BildBilden har jag lånat från Träningsglädje som alltid har kanonfina bilder i sin blogg!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s