Kikärtsbiffar. Eller vegetariska hamburgare.

När Sofy här om veckan lagade kikärtsbiffar och gjorde sallad med halloumi till blev jag så vansinnigt sugen på samma sak! Jag hade inte tålamod att invänta receptet utan gjorde min egen variant. Det landade i kikärtsbiffar och stekt halloumi mellan hamburgerbröd och grönsaker tillsammans med tre (!) olika såser till, mango chutney, aijvar med creme fraishe och guaccamole. Sjukt gott ja.

Indiska kikärtsbiffar
2 burkar kikärter (400 g)
1/2 dl Fibrex
1 dl havremjölk (vanlig funkar också)
2 msk maizena majsstärkelse
1 ägg
Salt och peppar
1 morot
1 röd chili
1 kruka koriander
2 msk curry
2 msk rapsolja

Skölj kikärtkikärterna och låt dem rinna av.

Lägg fibrex i havremjölk ca 20 minuter för att svälla.

Mixa kikärterna till en jämn massa och blanda dem med fibrexblandingen, majsstärkelse och ägg. Smaksätt med salt och peppar.

Skala och riv moroten fint. Skölj, dela, kärna ur och strimla chilin. Hacka koriander. Blanda morot, chili, koriander och curry i kikärtsfärsen.

Stek små biffar i olja ca 3 minuter på varje sida.

Servera med till exempel ris eller quinoa, eller som jag, som hamburgare. Toppa med grönsaker och dina favoritsåser!

Sofys recept dök upp senare och ni hittar det här.

Annonser

En reaktion på ”Kikärtsbiffar. Eller vegetariska hamburgare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s