Lunchlåda: Panerad fisk med ris, kräftstjärtar, räkor och wookade grönsaker

Dagens lunchlåda blev panerad fisk med quinoa (receptet säger råris), wokade grönsaker och sås med kräftor och räkor. Kändes som extremt bra och hälsosam mat. Blodsockret glider fram på en evig raksträcka just nu. Det var inte det godaste jag ätit men kan tänka mig att göra igen fast med lite mer kryddor kanske för mer smak.

Panerad spätta med skaldjurssås, wokade grönsaker och ris
Du behöver:
Rödspätta (eller annan fisk, typ torsk eller sej).
Äggvita
Knäckebröd

Och till såsen…
Kvarg
Räkor
Kräftstjärtar
Hackad dill
Lite citronsaft

Och så grönsaker…
Broccoli
Champinjoner
Paprika
Zucchini

Och the usual…
Salt,peppar
Olivolja

Gör såhär!
Mixa knäckebröd till ett ganska fint mjöl
Vänd fisken i äggvita och pensla på ströbrödet
Stek i olivolja tills firren fått fin färg. Sen kan man slänga in i ugnen och tillaga färdigt.

Under tiden blandar du räkor, kräftstjärtar och kvargen med hackad dill, salt, peppar och pressad citron.

Annonser

One thought on “Lunchlåda: Panerad fisk med ris, kräftstjärtar, räkor och wookade grönsaker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s