Julträning med Jungle Gym

En av mina tidiga julklappar var ett sprillans nytt hemmagym, närmare bestämt ett Jungle Gym! Med Jungle Gymet kan du träna hela kroppen, rörlighet och kondition. Och det tar varken plats eller väger tungt. Med andra ord är det ett perfekt ”redskap” både att stuva undan hemma och ta fram när du vill träna, eller packa i väskan när du reser bort över julen.

Det finns flera varianter på samma typ av redskap och en annan stor tillverkare av liknande linor är TRX. Fördelarna med Jungle Gym är att banden inte sitter ihop med varandra och du blir mycket friare i din träning. Banden stör heller inte lika mycket om du till exempel vill göra armhävningar. Handtagen skiljer sig också en del åt men vilka man gillar mest är nog en smaksak.

En annan riktigt smart grej med mitt Jungle Gym är att det på banden sitter enkla dörrstoppare. Det innebär att du kan fästa banden på vilken dörr som går att stänga som helst och bara köra på. Annars är ju ofta problemet att du måste ha något tillräckligt tåligt att hänga dem i – typ ett träd.

På tal om träd kommer mitt Jungle Gym givetvis följa med till Hawaii och hängas i lämplig palm. Just nu hänger det på insidan av vår ena balkongdörr.

Fler träningstips inför julen tipsar jag och andra träningsbloggare om här.

En reaktion på ”Julträning med Jungle Gym

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s