Spahelg på Nynäs Havsbad

Jag hade bara hört bra saker om Nynäs Havsbad när vi bokade vårt spapaket och med facit i hand kan jag bara instämma. Nynäs Havsbad är en modern men samtidigt mysig anläggning och de ord som dyker upp i huvudet först när jag vill beskriva stället är skandinaviskt, vitt, marint och ”ljust & fräscht”. Det är tydligt att man har inspirerats av närheten till havet och jag gillar att man inte har försökt göra det för överdådigt utan hållit det mera avskalat.

I huvudbyggnaden ligger receptionen, restaurang och några av rummen. I en byggnad bredvid ligger resten av rummen och nere vid vattnet ligger Havspaviljongen. Där finns en uppvärmd utomhuspool, tre sorters bastu med havsutsikt, bubbelpool och champagnebäddar. Här finns även spabehandlingar, yoga och pilates samt en mindre bar och restaurang där man kan äta dagens soppa med bröd efter spaande och innan middag.

Vi var miljövänliga och tog pendeltåget ut till Nynäshamn i fredags vid lunch. Efter en 20 minuters promenad var vi framme vid havet. På rummet väntade en flaska champagne, frukt och chokladefterrätter! Men vi ställde in allting i kylen, bytte om och gick ner till spadelen som vi ägnade ganska lång stund åt. Sen åt vi soppa, duschade och jag använde alla mina nya skrubbgrejer och oljor innan jag var klar. Till middag festade vi på viltsvinsracks – ljuvligt gott! Dagen bjöd på gråmulet väder men med en del solglimtar. Och naturen är fantastisk på det sättet. Trots gråa toner var allting verkligen vackert ute – och ännu mysigare blev det ju inne också! Vi såg solnedgången från en vedeldad bastu på klipporna till havet. Sen får jag passa på att erkänna att vi hade ena datorn med oss och avslutade vår spadag med Homeland i hotellsängen… Nästa dag vågade sig solen lite längre ut ur molngluggarna och vi gick en promenad och åt (riktigt bra!) hotellfrukost innan hemfärd. Ett superdygn med sköna aktiviteter, god mat och mycket kärlek.

Plus och minus om Nynäs Havsbad
+ Personalen! Verkligen alla var supertrevliga med ett personligt bemötande. Var över förväntan och mer därtill.  Att man tänkt på att servera soppa efter badet och innan middagen. Frukostbufféen, bl a med massor av topping till yoghurten i form av olika nötter, russin, frön, mandlar, bär osv. Och god äggröra! Är picky när det gäller äggröra och få frukostar lyckas slå min egen. Den har var i alla fall lika god.

– Ingen golvvärme i badrummet, lite för kallt i den uppvärmda utomhuspoolen – man satt inte där nån lång stund inte, lite för kallt bland champagnebäddarna också. Lite mer värme hade behövts helt enkelt!

Boka: Direkt via Nynäs Havsbads hemsida eller lämplig kampanjsajt. Vi bokade via Destly – mycket bra sida med reseerbjudanden! Anmäl er för nyhetsbrev.

Hitta dit: Antingen med bil eller lika enkelt med pendeltåget, 60 min från Centralen.

Annonser

En reaktion på ”Spahelg på Nynäs Havsbad

  1. Som gammal Nynäsbo är det kul att läsa att du gillade det! =) Kan rekommendera julbordet varmt. Lyxig förrättsbuffé, ”vanlig” varmrätt och sen fantastiska efterrätter. Yum!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s