Core och överkropp med TRX

Har blivit lite hooked på TRX-träning. Man kan göra så otroligt många bra övningar med bara ett enda redskap. Dessutom gav mitt och Vilmas corepass mig svidande träningsvärk dagarna efter och sånt ger ju mersmak! Jag och Jens avslutade därför (jobb)veckan med just TRX-träning (det blir nog i alla fall ett träningspass i helgen också).

Vi körde ett pass för överkroppen med mycket core.

Armhävningar anatomic
Dvs du startar med en armhävning, i upprätt läge drar du sen in knäna under dig, rätar ut och gör en armhävning igen. Du tränar bröst, rygg och core.

Enarmscurl
Stå med sidan åt bandet och håll i ett handtag med rak arm i bandets riktning. Fixera armbågen och för upp kroppen genom att böja på armen. Återgå till startposition. Tränar biceps och underam.

Bågspännare
Stå ganska brett med fötterna och häng bakåtlutad i raka armar med rak kropp. Sträck upp en arm längs bandet så långt som möjligt genom att rotera och dra kroppen uppåt. Behåll armen rak och återgå till startposition och rotera sedan upp till motsatt sida. Tränar hela ryggen.

Tricepspress
Stå i grundposition med raka armar i axelhöjd framför kroppen. Fall med rak kropp framåt genom att böja på armarna till det att handtagen kommer i nivå med öronen. Pressa armarna raka till startposition. Tränar inte så förvånande triceps.

Oblique crunch
Utgå ifrån armhävningsposition med fötterna i fotöglorna. Böj benen och dra in knäna mot ena armbågen. Återgå till startposition och upprepa för andra sidan. Tränare coremuskulaturen.

Låg rodd
Tränar ryggen.

Enarms-rotation
Utgå ifrån bakåtlutad position med rak kropp och håll i ett handtag med rak arm, överkroppen bakåtroterad och den andra armen hängande i riktning mot golvet. Dra upp kroppen med den aktiva armen, rotera upp överkroppen och för den andra armen upp längs bandet. Återgå till startpositionen. Tränar rygg, biceps och core.

Hög rodd
Tränar rygg.

Handstående rotation
Utgå ifrån armhävningsposition med en fot i en ögla. För det fria benet under kroppen så långt till motsatt sida som möjligt genom en rotation i hela kroppen. Återgå till startposition. Tränar core.

Tvåhands-rotation

Stå bakåtlutad i grundposition, greppa ett handtag med båda händerna och håll med raka armar i bandets riktning. Dra upp kroppen genom att dra handtaget till bröstet och rotera med överkroppen. Släpp tillbaka till raka armar och utför med rotation åt andra sidan. Tränar rygg och core.

Running man
Utgå ifrån armhävningsposition med fötterna i fotöglorna. Dra växelvis in och ut benen under kroppen i högt tempo. Tänk på övningen som att springa på stället. Tränar core.

Alla övningar finns med bilder på dintraning.se Sök på ”func” så hittar du dem!

Konstaterade för övrigt vilken ENORM skillnad det är på kapaciteten när man sovit 8,5 h istället för 6 h natten innan. (I onsdags var jag nämligen död och låg apatisk i soffan hela kvällen). Igår storhandlade jag på ICA, tvättade två maskiner, tränade och lagade middag. Och hann och orkade vara social med Jens på samma gång. Fina grejer. Det betyder dock att jag inte sov lika länge i natt men det ska väl funka. Helg imorn i alla fall!

Annonser

En reaktion på ”Core och överkropp med TRX

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s