Tidigare idag fick jag plötsliga cravings efter korvstroganof men att gå och köpa falukorv kändes inte aktuellt. Dels för att jag inte vill äta industridjur men just falukorv är inte särskilt nyttig eller bra mat heller. Istället testade jag ett recept på vegetarisk korvstroganof (funkar faktiskt för veganer också!) och det var så.himla.gott!

1 stor gul lök
250 ml havregrädde
Ett paket sojakorvar (8 st)
1 burk krossade tomater
2 msk Mushroom Soy
3 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
1 tsk paprikapulver
Smör eller rapsolja att steka i
Persilja till garnering

jj
jjj
kkk

  • Tina sojakorvarna och skär upp dessa. Hacka även lök. Lägg i stekpannan med smör alternativt rapsolja och stek tills det fått färg.
  • Tillsätt de krossade tomaterna, tomatpurén, ketchupen, mushroom soy, paprikapulver och ev. dijonsenap. Låt koka upp.
  • Tillsätt havregrädde och låt koka upp igen till krämig konsisens (ca 5 min). Salta och peppra efter smak.
  • Tillsätt fryst alternativt färsk persilja mot slutet och rör om.

    Serveringsförslag: Servera gärna med bulgur som fått koka upp med grönsaksbuljong.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s