Sensommarcykling på Färingsö

Nä – det är inte höst än fast att det är september nu och vädret lite gråmulet. Men visst märker man att det är sent på sommaren. Många åkrar är skördade medan vissa fortfarande ligger och väntar på att det ska bli dags. Men alla gröna försommarfärger är oavsett borta från fälten – även om om löven fortfarande är gröna och den där kyliga, lite krispiga höstluften inte är här än.

Regnet hängde lite i luften i förmiddags men jag och Jens bestämde oss ändå för att utnyttja sommarens sista dagar och sticka ut med cyklarna på Färingsö. Mälaröarna bjöd som vanligt på en frisk motvind på vägen ut och mörka moln tornade upp sig. Vartefter vi kom längre ut märkte vi fler tecken på att det håller på att skifta säsong. Fler och fler rullskidåkare börjar dyka upp och det var färre cyklister ute. Kan förstås ha berott på vädret också.

Vi tog sikte på Svartsjö Café och tog vägen förbi FRA. Istället för att följa Färentunavägen raka spåret ut sen cyklade vi på insidan genom Kumla by. Älskar den vägen och vi passerade massor av söta får. Njöt av att vara ute på landet i naturen bland gräs och djur och att det var mulet gjorde inte ett dugg. Framme vid Svartsjö slott började solen kika fram men vi åt ändå paj och kanelbulle inomhus idag.

Vi vände hemåt och fick både medvind och sol. Faktiskt började det kännas lite som höst när solen plockade fram massor av fina färger. Totalt blev det ca 6 mil i dag med ganska bra tempo i benen.

Hemma igen avslutade jag med ett kortare corepass, lite rörlighetsövningar och… amerikanska pannkakor som fanns kvar sen vår brunch! Nu blir det rådjursbiffar till middag. Känns toppen med en helg som bara bjudit på vegetarisk mat eller vilt kött!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s