Cykling på Klarälvsbanan

Igår åt vi frukost på en solgassig veranda och tyckte att dagen verkade perfekt för cykling. Cyklarna låg redan i bilen så det var bara att byta om, fixa lite fika och ge sig iväg. Vi tog sikte på Munkfors för att cykla på Klarälvsbanan, en gammal banvall som har asfalterats och är snudd på himelriket för landsvägscyklister. Spikrak och utan backar. Det säger bara swosh.

Några molntussar dök upp under dagen med det var ljummet och skönt ute när vi susade fram. Eftersom vi skulle grilla på kvällen, bor på landet och hade råkat glömma pengarna hemma hade vi lite ont om tid för att hinna tillbaka, åka iväg igen och handla och svänga in på systemet efter vår utflykt. Vi nöjde oss med drygt fyra mil cykling och pausade för fika och lite fotostopp, hejade på hästar och kor som betade längs med vägen. En riktigt fin tur! Och vi hann handla.

Klarälvsbanan tillsammans med Klarälvsleden utgör hela 220 km (!) cykelled genom Värmlands vackra natur. Lederna sträcker sig från Hammarö, Karlstad, Forshaga, Deje, Ransäter, Munkfors, Hagfors, Uddeholm, Ekshärad, Stöllet och ända upp till Sysslebäck. Från Vänern i söder, längs Klarälven och upp till bergen och skogarna i norr.

Själva Klarälvsbanan är 90 km bilfri asfalt på en gammal, nedlagd banvall, från Karlstad till Hagfors. Här kan man till exempel cykla, åka rullskidor och inlines. Vid Klarälvsbanans norra entré tar Klarälvsleden vid. Den består av 120 km cykelled på landsväg och grus, från Hagfors till Sysslebäck. Leden lämpar sig för cykel (inte med slicks) och vandring.

Annonser

2 reaktioner på ”Cykling på Klarälvsbanan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s