Dagens lunch: Indisk gryta

Himmelskt god linsgryta och riktigt julig med kanel och kardemumma. Jag var klart positivt överraskad!

1 st gul lök

500 gram krossade tomater
1 burk kokosmjölk
2 st  hönsbuljongtärningar (jag körde på grönsaksbuljong istället)
3 dl röda linser
salt och vitpeppar
1 påse babyspenat
1 kruka koriander
2 st vitlöksklyftor
1 st röd chilifrukt, urkärnad
1 msk riven ingefära
3 msk olivolja
2 st kanelstänger
1 tsk kardemummakärnor, lätt stötta i mortel
2 tsk gurkmeja

Tillagning

Skala och hacka lök, vitlök och chili. Riv ingefäran. Hetta upp oljan och fräs det hackade och ingefäran i en stor gryta utan att det tar färg.

Lägg i kanelstängerna och de övriga kryddorna och låt dem fräsa med en minut under omrörning.

Häll i tomater och kokosmjölk och smula i buljongtärningarna. Rör om och koka upp.

Tillsätt linserna och låt det sjuda cirka 10 minuter under lock tills linserna är kokta men inte mosiga. Lite tuggmotstånd ska de ha.

Smaka av med salt och peppar och tillsätt spenaten. Låt det sjuda ett par minuter. Servera med hackad koriander i en skål bredvid att toppa soppan med.

Klart! Nu har du indisk daal för fyra personer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s